Későn érő levél Andrássy Istvánnak

Kedves István!

Köszönjük, hogy derűs, kedves lelkeddel még a borongós időkben is kiútkereső, bizakodó voltál, támogattad minden szeretetteljes kezdeményezésünket, a Dalos-hegyi Kórustalálkozótól az Energianapokig, a Borostyán sorozatunktól a takarékos háztartásról szóló bemutatókig. Segítettél a soproni Ifjúsági Tábor energiahatékonyabbá tételében, ésszerű üzemeltetésre való átalakításában, vezetőségi tagként képviselted az egyesület közösen kidolgozott alapelveit a Városfejlesztési Bizottságban és Sopron Környezetvédelmi Programjában is.

Érik, hullik a vadgesztenye

Érik, hullik a vadgesztenye - (mosásra, gyógynövényként használható.

Élő példa

A Föld, a Természet örül, ha szeretettel segítjük, de elvan nélkülünk is! Ha még sokat bántjuk, megrázza magát, és elsöpör minket! Az aszfalt alól kis fűcsomó bújik ki, a beton megrepedezik és elmállik, a házfalak, tetők leomlanak, a fémeket megeszi a rozsda, de még a legszebb ruhát is megrágják a molyok, vagy elbontja a mosószer. Csak az örök, ami él! ...
A teljes szöveg a csatolmányban olvasható!

Köszönjük mindenkinek...

Köszönjük mindenkinek az érdeklődését, segítségét, együttműködését! Találkozzunk jövőre is, hogy együtt tehessünk szeretett Tájunkért, Sopronért!

Derűs, kikelet-ígérő ünnepet kívánunk mindenkinek! Etetés helyett ajándékozzunk szárnyas segítőinknek madárodút! (Ez az igazi hulladékhasznosítás: leeső deszkavégekből, odvas faágakból, félbetört öreg tetőcserepekből házilag hamar kész a kis madárlakás!)

Az Akadémia szerint 2015 a Fény éve lesz. Úgy legyen!

Virágos rétjeink állapota

A rétekkel bizony nagy baj van, mert úton-útfélen van már csak néhány szál nagyra nőtt vadvirág, de réteken, gyepes területeken mindenütt kegyetlenül irtanak vagy nyírnak. Ez azt jelenti, hogy mindenünnen eltűntek a virágok, és legfeljebb zöld (de inkább csak sárguló) fű maradt. Emiatt se méhlegelők, se gyógynövényes helyek, se szépséges pillangó-szöcske-gyíkbúvóhelyek nem maradtak, ami egyrészt az előírások miatt van, de inkább az emberek túlkapása, félelme az oka, hátha megbüntetik őket, ha nem nyírják a füvet.

Rétjeink - virágok világa

Milliónyi lény élelme, élőhelye, az emberek vígasztalója, illatos-színes gyógyítója a virágos rét.
Ajándékba kapjuk, mégis küzdünk ellene? Zajjal és szennyel, indulatos energiával miért pusztítjuk el?
A "zöldterület" is kiégett sárga, ha tövig kaszaboljuk. Nem is szép, szinte élettelen, levegőt sem ad.
Szedhetnénk pedig tápláló, fűszerező, gyógyító növényeket, ehetnénk aztán mézes réteseket.
A magunk és a méhek egészségéért hagyjuk virágzóvá nyílni ezt a szép Hazát! Védjük meg a virágok világát, a világ virágait!

Karácsonyi üdvözlet

Szemünk most lehúnyva álmodik: kikeletre kelő magunkból szép újulatot! Ebből ered az áradó életerő, az erdő jóságos karéja Édenkert-városunk körül. Mint a szív koszorú-ere: dobbanó koronária. Ujjongva zeng a Táj éledő harmóniát.
Csak az egészséges, ami egész. Kívánunk ezért egész évre zöld szín-fóniát! Legyünk szabadok és hűségesek - egyszerre!
Köszönjük mindenkinek a Tájért munkálkodást!

Köröszt

Körbe írt kereszt, kereszt köré kör, az örök körforgás helye, a Füld jele. Korona, dob, tál, Ádventi koszorú. A négyosztatú év köre. Forgást jelző Ondrus-András kereszt. Mert a lényege a forgás.
A körfolyamat.
A Mag Élete: Magra Szem, Szemre Mag, újra és újra.
Amiből ha kiemeljük, „felmagasztaljuk” a keresztet, kihúzva magát megáll, és nem fordul tovább a Föld alá, hogy feltámadjon, hanem kiszáll az örök életből. És Szem lesz, romlandó, kemény, száraz, élettelen.

Koszorú

A magába záródó kígyó-kör: veresgyűrű som a Fertő partjáról.
Ő mutatja az egyenes testvéri középutat a kettéágazások között.
Két rácsavarodó lélekspirál: vadalmafa tövises vesszeje.
(Alma Mater, alma malus, töviskoszorú.)
A gúzsban nyolc szem mandula az Örök Élet Fájáról.
A kereszt két szára: észak-dél hárs a Pihenőkereszt-dombról, ahol megláttuk egymást, mint az első Emberpár, kelet-nyugat mogyoró a kertből (délre illetve nyugatra néző villás nyelvvel). Tüskétlen rózsavessző fogja őket a gúzshoz.

Oldalak

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal