Madarak és Fák Napja

Madarak és Fák üzenik ma a Szabadság és Hűség városának: mi vagyunk a példa, hogy lehet szabad és hogy lehet hűséges, aki Egészségben él a Természettel. És Te, Ember, legyél egyszerre szabad és hűséges, mint lélekmadár a családfán - és vigyázz minden testvéredre!

Későn érő levél Andrássy Istvánnak

Kedves István!

Köszönjük, hogy derűs, kedves lelkeddel még a borongós időkben is kiútkereső, bizakodó voltál, támogattad minden szeretetteljes kezdeményezésünket, a Dalos-hegyi Kórustalálkozótól az Energianapokig, a Borostyán sorozatunktól a takarékos háztartásról szóló bemutatókig. Segítettél a soproni Ifjúsági Tábor energiahatékonyabbá tételében, ésszerű üzemeltetésre való átalakításában, vezetőségi tagként képviselted az egyesület közösen kidolgozott alapelveit a Városfejlesztési Bizottságban és Sopron Környezetvédelmi Programjában is.

Érik, hullik a vadgesztenye

Érik, hullik a vadgesztenye - (mosásra, gyógynövényként használható.

Élő példa

A Föld, a Természet örül, ha szeretettel segítjük, de elvan nélkülünk is! Ha még sokat bántjuk, megrázza magát, és elsöpör minket! Az aszfalt alól kis fűcsomó bújik ki, a beton megrepedezik és elmállik, a házfalak, tetők leomlanak, a fémeket megeszi a rozsda, de még a legszebb ruhát is megrágják a molyok, vagy elbontja a mosószer. Csak az örök, ami él! ...
A teljes szöveg a csatolmányban olvasható!

Köszönjük mindenkinek...

Köszönjük mindenkinek az érdeklődését, segítségét, együttműködését! Találkozzunk jövőre is, hogy együtt tehessünk szeretett Tájunkért, Sopronért!

Derűs, kikelet-ígérő ünnepet kívánunk mindenkinek! Etetés helyett ajándékozzunk szárnyas segítőinknek madárodút! (Ez az igazi hulladékhasznosítás: leeső deszkavégekből, odvas faágakból, félbetört öreg tetőcserepekből házilag hamar kész a kis madárlakás!)

Az Akadémia szerint 2015 a Fény éve lesz. Úgy legyen!

Virágos rétjeink állapota

A rétekkel bizony nagy baj van, mert úton-útfélen van már csak néhány szál nagyra nőtt vadvirág, de réteken, gyepes területeken mindenütt kegyetlenül irtanak vagy nyírnak. Ez azt jelenti, hogy mindenünnen eltűntek a virágok, és legfeljebb zöld (de inkább csak sárguló) fű maradt. Emiatt se méhlegelők, se gyógynövényes helyek, se szépséges pillangó-szöcske-gyíkbúvóhelyek nem maradtak, ami egyrészt az előírások miatt van, de inkább az emberek túlkapása, félelme az oka, hátha megbüntetik őket, ha nem nyírják a füvet.

Rétjeink - virágok világa

Milliónyi lény élelme, élőhelye, az emberek vígasztalója, illatos-színes gyógyítója a virágos rét.
Ajándékba kapjuk, mégis küzdünk ellene? Zajjal és szennyel, indulatos energiával miért pusztítjuk el?
A "zöldterület" is kiégett sárga, ha tövig kaszaboljuk. Nem is szép, szinte élettelen, levegőt sem ad.
Szedhetnénk pedig tápláló, fűszerező, gyógyító növényeket, ehetnénk aztán mézes réteseket.
A magunk és a méhek egészségéért hagyjuk virágzóvá nyílni ezt a szép Hazát! Védjük meg a virágok világát, a világ virágait!

Karácsonyi üdvözlet

Szemünk most lehúnyva álmodik: kikeletre kelő magunkból szép újulatot! Ebből ered az áradó életerő, az erdő jóságos karéja Édenkert-városunk körül. Mint a szív koszorú-ere: dobbanó koronária. Ujjongva zeng a Táj éledő harmóniát.
Csak az egészséges, ami egész. Kívánunk ezért egész évre zöld szín-fóniát! Legyünk szabadok és hűségesek - egyszerre!
Köszönjük mindenkinek a Tájért munkálkodást!

Köröszt

Körbe írt kereszt, kereszt köré kör, az örök körforgás helye, a Füld jele. Korona, dob, tál, Ádventi koszorú. A négyosztatú év köre. Forgást jelző Ondrus-András kereszt. Mert a lényege a forgás.
A körfolyamat.
A Mag Élete: Magra Szem, Szemre Mag, újra és újra.
Amiből ha kiemeljük, „felmagasztaljuk” a keresztet, kihúzva magát megáll, és nem fordul tovább a Föld alá, hogy feltámadjon, hanem kiszáll az örök életből. És Szem lesz, romlandó, kemény, száraz, élettelen.

Oldalak

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal