Egyéb élő építmények

NEA Egyesületünk működését és szakmai programjait 2016. április 1. - 2017. március 31. között a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Egyéb élő építmények
Régi könyvekben, de a mai német irodalomban is (pl. H. M. Schiechtl: Weiden in der Praxis) találunk olyan részletes, gyakorlatias leírásokat, amik élő növényekkel megoldott „műszaki” feladatokról szólnak. A németül „mérnökbiológiai” (ingenieurbiologisch) módszereknek nevezett élőfás létesítményekkel meredek domboldalak, folyóvízpartok, útszélek talaját lehet megfogni, gátakat lehet építeni, vagy vízelvezető szivárgókat („drén”) lehet kialakítani betonozás, műanyagok, nagy kövek és egyéb természetellenes beavatkozások nélkül, egyszerűen, olcsón, kézi munkával.
A hazai jól gyökeresedő bokrokon (aranyeső, fagyal, fekete- és pirosribiszke, köszméte, ördögcérna) kívül főképp a vesszőről dugványozható füzeket használják erre a célra, mindig az adott helynek megfelelő fajokból. (Részletes leírások, határozó szép rajzokkal és példákkal a fenti könyvben!) Használjuk mi is ezeket a barátságos módszereket akár nagyban, a vízépítésben, akár kicsiben, a ház körül! ([Példák élő építményekre])

734

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

Támogatóink

Egyesületünket a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázata és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
fm-logonea-logo

egyéni. egyedi. wahavidrupal