Csípőből irtani?

Vannak olyan élőlénytársaink, akik a vérünket szívják. Néha, ha engedjük nekik. Mert vagy agyoncsapjuk őket, vagy megmérgezzük őket, vagy kizárjuk őket az életterünkből, vagy messzire el is kerülhetjük őket, az ő életterüket. Ilyen például a szúnyog.

Madarak és Fák Napja

Madarak és Fák üzenik ma a Szabadság és Hűség városának: mi vagyunk a példa, hogy lehet szabad és hogy lehet hűséges, aki Egészségben él a Természettel. És Te, Ember, legyél egyszerre szabad és hűséges, mint lélekmadár a családfán - és vigyázz minden testvéredre!

Későn érő levél Andrássy Istvánnak

Kedves István!

Köszönjük, hogy derűs, kedves lelkeddel még a borongós időkben is kiútkereső, bizakodó voltál, támogattad minden szeretetteljes kezdeményezésünket, a Dalos-hegyi Kórustalálkozótól az Energianapokig, a Borostyán sorozatunktól a takarékos háztartásról szóló bemutatókig. Segítettél a soproni Ifjúsági Tábor energiahatékonyabbá tételében, ésszerű üzemeltetésre való átalakításában, vezetőségi tagként képviselted az egyesület közösen kidolgozott alapelveit a Városfejlesztési Bizottságban és Sopron Környezetvédelmi Programjában is.

Érik, hullik a vadgesztenye

Érik, hullik a vadgesztenye - (mosásra, gyógynövényként használható.

Élő példa

A Föld, a Természet örül, ha szeretettel segítjük, de elvan nélkülünk is! Ha még sokat bántjuk, megrázza magát, és elsöpör minket! Az aszfalt alól kis fűcsomó bújik ki, a beton megrepedezik és elmállik, a házfalak, tetők leomlanak, a fémeket megeszi a rozsda, de még a legszebb ruhát is megrágják a molyok, vagy elbontja a mosószer. Csak az örök, ami él! ...
A teljes szöveg a csatolmányban olvasható!

Köszönjük mindenkinek...

Köszönjük mindenkinek az érdeklődését, segítségét, együttműködését! Találkozzunk jövőre is, hogy együtt tehessünk szeretett Tájunkért, Sopronért!

Derűs, kikelet-ígérő ünnepet kívánunk mindenkinek! Etetés helyett ajándékozzunk szárnyas segítőinknek madárodút! (Ez az igazi hulladékhasznosítás: leeső deszkavégekből, odvas faágakból, félbetört öreg tetőcserepekből házilag hamar kész a kis madárlakás!)

Az Akadémia szerint 2015 a Fény éve lesz. Úgy legyen!

Virágos rétjeink állapota

A rétekkel bizony nagy baj van, mert úton-útfélen van már csak néhány szál nagyra nőtt vadvirág, de réteken, gyepes területeken mindenütt kegyetlenül irtanak vagy nyírnak. Ez azt jelenti, hogy mindenünnen eltűntek a virágok, és legfeljebb zöld (de inkább csak sárguló) fű maradt. Emiatt se méhlegelők, se gyógynövényes helyek, se szépséges pillangó-szöcske-gyíkbúvóhelyek nem maradtak, ami egyrészt az előírások miatt van, de inkább az emberek túlkapása, félelme az oka, hátha megbüntetik őket, ha nem nyírják a füvet.

Rétjeink - virágok világa

Milliónyi lény élelme, élőhelye, az emberek vígasztalója, illatos-színes gyógyítója a virágos rét.
Ajándékba kapjuk, mégis küzdünk ellene? Zajjal és szennyel, indulatos energiával miért pusztítjuk el?
A "zöldterület" is kiégett sárga, ha tövig kaszaboljuk. Nem is szép, szinte élettelen, levegőt sem ad.
Szedhetnénk pedig tápláló, fűszerező, gyógyító növényeket, ehetnénk aztán mézes réteseket.
A magunk és a méhek egészségéért hagyjuk virágzóvá nyílni ezt a szép Hazát! Védjük meg a virágok világát, a világ virágait!

Karácsonyi üdvözlet

Szemünk most lehúnyva álmodik: kikeletre kelő magunkból szép újulatot! Ebből ered az áradó életerő, az erdő jóságos karéja Édenkert-városunk körül. Mint a szív koszorú-ere: dobbanó koronária. Ujjongva zeng a Táj éledő harmóniát.
Csak az egészséges, ami egész. Kívánunk ezért egész évre zöld szín-fóniát! Legyünk szabadok és hűségesek - egyszerre!
Köszönjük mindenkinek a Tájért munkálkodást!

Oldalak

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal