Barkás ágak

A barkás ágak ilyenkor a szobákba kerülnek, és állítólag a feltámadást jelképezik. De csak akkor, ha hagyjuk, segítjük őket feltámadni, újból életre kelni! Ha már lemorzsolódott róluk a barka, de még nem száradtak ki, akkor is hasznos kis dugványokat lehet belőlük készíteni: arasznyi hosszúra daraboljuk őket metszőollóval ép rügy fölött és ép rügy alatt vágva, és vagy egyből nedves puha földbe dugjuk, vagy előbb vizesvödörben gyökereztetjük, és majd óvatosan elföldeljük őket. Elég, ha csak egy fölső rügyük áll ki a földből.

Madarak és Fák Napja

A Magyarság, mint minden ősnép, különösen tiszteli a Madarakat és a Fákat, a Szabadság és Hűség örök jelképeit. Herman Ottó 1900-as felhívására már 113 éve hivatalosan is megünnepelték ezt a szép napot, május tízedikét.
Példánkat követve ír testvéreink hosszú évek óta ilyenkor még jóval napkelte előtt kimennek lakóhelyük határába, és meghallgatják a hajnali madárkórust, aminek hangfelvételeiből évente lemez is készül.

Békés Karácsonyt mindenkinek!

Fényes Luca búzája kikelt: gyökeret ereszt, zöldje nő, készül az ünnepi aranyzöld!
Életre nyíló szeme napvilágot lát: sötétből csendben felszín fölé nyúl.
Átjárja a Világ világossága, és Mag-népével együtt jövőre kalászos Életet nevel.

Köszönjük mindenkinek, aki a maga életterületén e szeretett Tájért dolgozott,
tegyünk együtt jövőre is Éden-Óvárért!
Békés Karácsonyt mindenkinek!

Csípőből irtani?

Vannak olyan élőlénytársaink, akik a vérünket szívják. Néha, ha engedjük nekik. Mert vagy agyoncsapjuk őket, vagy megmérgezzük őket, vagy kizárjuk őket az életterünkből, vagy messzire el is kerülhetjük őket, az ő életterüket. Ilyen például a szúnyog.

Madarak és Fák Napja

Madarak és Fák üzenik ma a Szabadság és Hűség városának: mi vagyunk a példa, hogy lehet szabad és hogy lehet hűséges, aki Egészségben él a Természettel. És Te, Ember, legyél egyszerre szabad és hűséges, mint lélekmadár a családfán - és vigyázz minden testvéredre!

Későn érő levél Andrássy Istvánnak

Kedves István!

Köszönjük, hogy derűs, kedves lelkeddel még a borongós időkben is kiútkereső, bizakodó voltál, támogattad minden szeretetteljes kezdeményezésünket, a Dalos-hegyi Kórustalálkozótól az Energianapokig, a Borostyán sorozatunktól a takarékos háztartásról szóló bemutatókig. Segítettél a soproni Ifjúsági Tábor energiahatékonyabbá tételében, ésszerű üzemeltetésre való átalakításában, vezetőségi tagként képviselted az egyesület közösen kidolgozott alapelveit a Városfejlesztési Bizottságban és Sopron Környezetvédelmi Programjában is.

Érik, hullik a vadgesztenye

Érik, hullik a vadgesztenye - (mosásra, gyógynövényként használható.

Élő példa

A Föld, a Természet örül, ha szeretettel segítjük, de elvan nélkülünk is! Ha még sokat bántjuk, megrázza magát, és elsöpör minket! Az aszfalt alól kis fűcsomó bújik ki, a beton megrepedezik és elmállik, a házfalak, tetők leomlanak, a fémeket megeszi a rozsda, de még a legszebb ruhát is megrágják a molyok, vagy elbontja a mosószer. Csak az örök, ami él! ...
A teljes szöveg a csatolmányban olvasható!

Oldalak

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal