Egészséges, virágos Sopronért

Az Egészséges,virágos Sopronért sorozat 155. része 2022. április 20-án 17 órakor lesz a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában (Petőfi tér 3.).
Dr. Simon István alpolgármesteri köszöntője után Dr. Tokics Imre tart előadást a Bor a Bibliában címmel, majd Kui Bíborka ismerteti képekkel a soproni Botanikus kert csodáit. Közreműködik Tokics Mária (vers) és Fodor Gábor (fuvola). Horváth Sándor füge dugványokat ad ajándékba!

Takarékos háztartás sorozat

Hársné Dr. Unger Klára Hallósy Eszter közreműködésével előadást és bemutatót tartott a Takarékos háztartás sorozatunkban az Egyetemen és a Nyugdíjasklubban 2016. október 26-án illetve 27-én.

Gesztenye-Méz Egészségnap

Idén is a Felhőtáncoló Kreatív Műhely adott helyet Egészségnapunknak, ahol az érdekes előadások mellett helyi gyümölcs, zöldség és kenyér kóstolóban is részük volt az idelátogatóknak.

Iskolakertek forradalma - Sopronban jártunk a TIT Kertészeti Szabadegyetemen

„Iskolakertek forradalma” címmel lett meghirdetve Sopronban a TIT Kertészeti Szabadegyetem legutóbbi programja, melyre a Castanea Egyesület meghívta az Iskolakertekért Alapítványt, hogy a soproni iskolakertek indításának is lendületet adjon. Az eseménynek az Erdészeti Szakközépiskola díszterme adott helyet, aminek köszönhetően sok erdész növendék is megjelenhetett a színen.

Terménybemutató - a soproni gyümölcsök ünnepe

2015. szeptember 19-én délután 2-től majdnem 7-ig a Castanea Kertbarát Köre bemutatót tartott a soproni kertek szép, színes és ízletes terményeiből. Különleges gyümölcsfajták, egészséges zöldségek, vadgyümölcsök, gyógyhatású fűszernövények, és nagy meglepetésként a határon túlról származó biogabonák voltak "terítéken" az ifjú Csipler nővérek által gyönyörűen újjávarázsolt, Felhőtáncoló névre keresztelt boltíves egykori terma-termekben.

Kenyérünnep - élmények

Élesztő összefogás

Képek az eseményről!

Csipkerózsika-álmából ébredt 2015. augusztus 20-án a soproni Pékház! Mózsi Borbála Boróka lelkes Castanea-tag kezdeményezését felkarolva a Soproni Múzeum Kenyérünnepet hirdetett, ami már a készülődésével sok érdeklődőt vonzott a Bécsi utca 5-be.
(Egy ifjú orosz pár is itt töltötte egyetlen soproni napjának egy teljes óráját!)

Asszonykör

Egyesületünk fontosnak tartja, hogy legyen egy kör, ahol az asszonyok átadhatják gyakorlati tapasztalataikat, ahol tudják egymást segíteni. Ezért jön létre a Castanea Környezetvédelmi Egyesület Asszonyköre.

Virágos Sopronért 52. rész

Az egészséges, virágos Sopronért sorozatunk 52. részeként Tuba Jenőnél jártunk 2010. június 15-én, ahol megnéztük, milyen lehet egy régóta elhagyatott, benádasodott terület, ha gondos gazdákra talál.

Oldalak

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal