Virágos Sopronért 52. rész

Az egészséges, virágos Sopronért sorozatunk 52. részeként Tuba Jenőnél jártunk 2010. június 15-én, ahol megnéztük, milyen lehet egy régóta elhagyatott, benádasodott terület, ha gondos gazdákra talál.

Méhész tagtársunk nemcsak kedvenc állatkáira, hanem minden más élőlényre is gondolva úgy alakította területét, hogy minél változatosabb - és egyben elbűvölően szép - élőhelyet adjon récéknek, baglyoknak, békáknak, lepkéknek, és megszámlálhatatlan egyéb állatnak és növénynek.
Ráadásul neki is így a legjobb, mert méhein kívül bőven ellátja magát is zöldséggel, gyümölccsel, gombával, tűzifával (csak a letört ágakból!), vízzel, háziállatainak takarmánnyal és lélekgyógyító élményekkel e csendes pihenőhelyről.
Tiszta vizű források éltetik mesés birodalmát, ahonnan az egybegyűlő erecskék a Tómalomba folynak. Növény- és állatritkaságokon kívül különleges látvány a mészkiválás a vízbe érő növényeken.
Szeretettel mesélt a méhekről is nyugdíjas életmentő házigazdánk, aki minden rezdülésükre figyelve szinte együtt él a népes családokkal, és szelíd szereket és módszereket használ az egészséges méz érdekében.
Arra is emlékeztessen minden édes csepp méz, hogy készítői, a szorgos méhek nélkül alig lenne gyümölcsünk!
Az igazi természetvédelemre példa a jogszabályokon túlmutató szeretetteljes odafigyelés, az értékek megóvása és bővítése. Tuba Jenőnek köszönhető az is, hogy megmaradt a Zügn Nándor által telepített útmenti kőrisfasor.

Képek a rendezvényről

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal