Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/castanea/castanea.hu/html/sites/all/modules/date/date_views/includes/date_views_fields.inc on line 86
Rések lakói | Castanea Környezetvédelmi Egyesület

Rések lakói

A legszebb példa a lágy növénykék életerejére az, amikor a városi aszfalt, beton repedéseiből terebélyesednek elő. Vagy akár az új burkolat alól is, megemelve a kemény és nehéz emberi terheket.
Ilyet láthatunk sok ház falánál is, ahol az egyik legfinomabb salátanövény, a kövér porcsin díszlik, az emberek által kevéssé tisztelve, kutyák által „megtisztelve”…
Ilyen helyen ne gyűjtsünk növényeket, csak tiszta, természetes élőhelyeiken, de csodáljuk meg napi dolgaink között ezeket a boldog remetéket is! (Másutt is meglepően szép növények bújnak ki vékonyka résekből, ne bántsuk őket!)
Kevésbé természetes tájakon már termesztik is ezeket a földet és lakóit gyógyító gyomnövényeket. Nálunk még szabadon, maguktól kelhetnek, ahol szükség van rájuk, ahol segíthetnek. Örüljünk ennek a nagy ajándéknak!

Hírlevél

Havi programjaink és mások ajánlott programjai...

Feliratkozás Castanea hírlevél hírcsatornája csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal