- Címlap
- Egyesületünk
- Programjaink
- Gombász kör
- Kerti tanácsok
- Kiadványaink
- Galéria
- Kiadványok
- Képek a Tájról
- Rendezvényeink, Események
- Bionap
- Cukorbetegek Világnapja
- Dalos-hegyi Kórustalálkozó
- Egészségnap a Villa Mimiben
- Előadások
- Erdei Iskola 2010
- Faültetés 2010.03.21.
- Faültetés
- Gesztenye és Méz Nap 2015.10.11.
- Gesztenye-Méz Egészségnap 2016
- Gesztenye-Méz Nap
- Hársfa-sor Nap
- Madarak és Fák Napja
- Odúkészítés 2015.10.03.
- Takarékos háztartás sorozat 2016.10.26-27.
- Tanulmányi kirándulás - Christian Holler
- Tanár Továbbképzés
- Terménybemutató 2015.09.19.
- Természetbarát-forrás felújítása
- Tárogató Túrák
- Tündér Fesztivál 2008
- Virágos Sopronért
- Terménybemutató 2015. szeptember 19.
- Hatóságok
- Linkek
Szemzés
Szemzéskor egy frissen levágott hajtásvégről lemetszett, rügyezésre képes, de tavaszig alvó szemeket teszünk az alany héja alá, hogy az osztódó sejtréteggel összenőlve ebből hajtson tovább a fa koronája.
Az oltáshoz képest kicsi seb könnyebben beforr, csak a szemzőhajtással kell sietni az alanyhoz, nehogy kiszáradjon. (Krumpliba, vagy nedves mohába szúrva a vágott végét a kiszáradás lassítható.)
Ennél is jobb, ha olyan fákat találunk, vagy nemesítünk, melyek saját magjukról is nemes fává tudnak fejlődni, így saját mélyrehatoló gyökerükön, sebzések nélkül növekedhetnek, még metszeni sem kell őket, mert a nekik legelőnyösebb formát fogják megvalósítani. (Lásd [Magnemes anyafák]!)
740