Kérjük támogassa egyesületünk közhasznú tevékenységét adója 1%-ával! Adószámunk: 19108876-1-08.

Az elmúlt években kiutalt összegek listája. Az eddigi segítségét köszönjük!

Árnika Erdei Iskola

1998-tól működünk, fő tevékenységünk erdei iskolai programok szervezése diákok részére. Programjainkat Sopronban és közvetlen környékén vezetjük.
Névadónk a hegyi árnika, az Alpokalja jellegzetes gyógynövénye. Az árnika gyógyír minden sérülésre, a homeopátiában általános erősítő és lelkierőt adó szer. A virág a Nap fényét hordozza, célunk hogy minden gyerek derűssé váljon általa.

Mozgatóerőnk

Az emberek és a táj közötti szeretetteljes együttélés segítése.

Úticélunk kedves tájunk

Sopront déli-nyugati irányban hűvös, árnyas alpesi jellegű erdők (Soproni-hegység, Rozália-hegység), észak, észak-keleti irányban a Fertő-menti dombsor és a Lajta-hegység, keleti irányban pedig a kontinens legnyugatibb szikes sztyepptava, a Fertő (a Világörökség része) öleli körül. 

A híresen szép Sopron városának bejárásakor is felfedezzük a kertek, parkok, udvarok természeti értékeit, megismerjük az évszázadok mindennapi életét. Sopron városához belterületi parkerdők is tartoznak, ami kitűnő lehetőséget ad az erdővel kapcsolatos magatartás, feladatok, élmények és haszonvételek folyamatos tanulmányozására, gyakorlására. A soproni erdőkben átlagon felüli a jelzett turistautak, torna- és futópályák hossza; erdei tanösvények, kilátók, 78 forrás, pihenő- és táborhelyek segítik a környezeti nevelési munkát.

Elérhetőségeink

Árnika Erdei Iskola, Castanea Környezetvédelmi Egyesület
H-9400 Sopron
Telefon: +36 99 329-675
E-mail: castanea@castanea.hu
Honlap: http://castanea.hu/arnika/index.html